Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Μονόλογοι από το Αιγαίο

Πανελλήνια συγκίνηση και θαυμασμός για τους μικρούς "ηθοποιούς" του Γυμνασίου Δροσερού Ξάνθης.
«Όποιος είδε την 10λεπτη παράσταση με τους μαθητές του Γυμνασίου Δροσερού, δεν μπόρεσε να κρατήσει την συγκίνησή του. Τόσο για την προσπάθεια των παιδιών, όσο και για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα».
Δέκα μαθητές του 8ου Γυμνασίου από το Δροσερό Ξάνθης συμμετέχουν σε σχολικό θεατρικό φεστιβάλ, στα πλαίσια του προγράμματος «Μονόλογοι από το Αιγαίο». Αφορά τις αληθινές και προσωπικές ιστορίες ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που ήρθαν στον Ελλαδικό χώρο.
Το Πανελλήνιο δίκτυο θεάτρου στην εκπαίδευση και η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στηρίζει την μαθητική προσπάθεια. Το ραντεβού για όλες τις μαθητικές ομάδες που συμμετέχουν είναι για την Κυριακή 19/03 και ώρα 14:00 στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη (δωρεάν είσοδος). Συνοδοί της αποστολής είναι οι καθηγήτριες Ηλιάδου Ε. και Δαμιανάκη Λ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά της Ξάνθης, είναι κάτι παραπάνω από πρωταγωνιστές και τιμώμενα πρόσωπα στο φεστιβάλ, καθώς προσομοιάζουν με τρόπο μοναδικό και αυθεντικό τις ιστορίες των προσφύγων. Έχοντας συνδέσει την ιστορία της προσφυγιάς με την πορεία της φυλής των Roma, οι μαθητές του Γυμνασίου Δροσερού, αποτελούν την αυθεντική προσωποποίηση των καταστάσεων και προβλημάτων που βιώνουν τα παιδιά των σημερινών προσφύγων.
«Αποδίδουμε με τρόπο ανεπανάληπτο και αναδεικνύουμε με τον καλύτερο τρόπο το προσφυγικό πρόβλημα και μακάρι η δική μας συνεισφορά να αποτελέσει θετικό βήμα για την αντιμετώπιση και λύση του κοινωνικού φαινομένου»….λένε οι μαθητές από το Δροσερό και φαίνεται να έχουν δίκιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.